SECONDHAND TIPS SOM FUNKAR!

Varmt välkommen oktober, månaden för höstpromenader, fika när regnet rinner på fönsterrutan, botanisera bland konst, museum och sparka lövhögar.. älskar verkligen hösten och de gånger jag bott utomlands är det alltid hösten jag saknar mest. Jag har nog en väldigt romantisk bild av livet i sig men i synnerhet om hösten. Så här ser hösten ut hittills för mig.

Jag började min oktober med att göra några riktigt fina secondhand fynd och om det är okej med er så skulle jag vilja kröna mig själv som drottningen av second hand. Jag hittar ta mig tusan alltid bra grejer.

Photoart Cafe / Skulptur Hjärna / Kaffe Vahe

Igår efter min spänande hudbehandling inne på Dermaclinic sprang jag in på en second hand affär för jag har varit på jakt efter en byst, senast i fredags sa jag till mamma att hon skulle hålla utkik efter en skulptur eller byst om hon gick in i någon antikaffär eller så.. Viktigt att affirmera så kommer det till en. Har ju skrivit detta till er förut. Anyway.. jag gick in och började sondera, scanna av, uppifrån och ner, kollar mönster material och former som tilltalar mig. Där stod den på ett blombord i ett hörn. Min byst! Blev så glad. 75 kr! Längst upp till höger på kollaget. Den sjukt snygga 70-talsfåtöljen fanns också i butiken men den skulle inte få plats hos oss men oj vad jag gillade den. Påminner lite om Ikeas återlansering av 70-talsmöbler och specifikt tävlingen om vilstolen Ragnar som ni kan läsa om här

Ser ni likheten? Fanns ett snyggt cremefärgat pelarbord från 70-tal med som jag stod och pillade på men har ju ingen plats hemma,, fyyy.

Det fanns också ett runt 70-talsbord inne, nere på bilden, stod och pillade på det, billigt, men har ju ingen plats, F*N Smågrejerna till höger följde däremot med, Tory Burch väska för 35 kr (i orginal) var inget dåligt fynd precis. Oljade in och använde på en gång idag.

Mina bästa tips för en lyckad second hand runda kommer här:

  1. Ha koll på läget, lär känna dina designfavoriter och klassiker. Läs, lär dig, håll dig ajour.
  2. Gå gärna först på “fina gatan” spana in butiker och hur de stylat och med vad. Chansen är stor att du kan hitta liknade eller tom bättre/ mer unikt på second hand.
  3. Gå ofta så du inte missar go’bitarna
  4. Åk gärna utanför stan där de förhoppningsvis inta har lika bra koll på klassikerna.
  5. Analysera objekt innan du förkastar, går det att kapa av benen, kan man måla om/ slipa ner/ vända uppochner ja ni fattar.. så håller jag på..

Lycka till med din vintage shopping! En perfekt syssla nu i höst på ruggiga dagar.

#hellooctober

SECONDHAND TIPS SOM FUNKAR

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.