DETTA JULGODIS HAR VI PÅ VÅRT GOTTISBORD!

Julgodis på vårt gottisbord, gillar det ordet låter så mysigt på något sätt. Vad som är gottis är ju väldigt individuellt och det går ju att anpassa efter var och en. Detta är iallafall vad vi har för julgodis på vårt gottisbord i jul.

Man behöver inte ha sockrig knäck och palmoljestinn ischoklad på julens gottisbord om man inte vill. En del år har jag gjort eget nyttigt julgodis andra år onyttigt men i PR blev det väldigt enkelt och det är helt okej det med.


Jag tänkte att jag skippar sådant som ändå bara blir stående för det är ett alldeles för mycket resursslöseri och tidsslöseri att ställa fram knäck som ingen i vår familj äter. Bara för att något är en tradition så behöver man inte göra likadant.. vi är ju inga får. Alla sätt är rätt om du känns rätt för dig!

En ny favorit på vårt gottisbord är dessa dadlar rullade i kakao från Earth control, finns även i lakritssmak och de är galet goda och ändå nyttiga! Går säkert att göra själv med och lite roligare än vanliga dadlar.

Hemmagjorda pepparkakor på riktig pepparkaksdeg och inte massa palmolja.. känns lite roligare att bjuda på dessa som är gjorda med så mycket kärlek av lilla Angelo.


Blommor får också plats på gottisbordet bland julgodiset!

Sen har vi även lite clementiner, praliner från Anthon Berg och Ferrero Rocher som alla älskar. En skål med skalade valnötter och riktigt mörk chokad 85% från Lindtt. Fikonbröd från Spanien (är egentligen bara fikon som pressats samman med lite mandlar) Lite bubbel i form av champagne får toppa det hela.


Så ser julgodiset ut hos oss på vårt gottisbord i år. Väldigt enkelt och snabbt fixat utan att vara superonyttigt men ändå gott och något för alla!

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.