BIKARBONAT MED VATTEN – DÄRFÖR DRICKER JAG DET VARJE DAG.

Att basa kroppen med bikarbonat genom att dricka ett glas vatten och 1 tsk bikarbonat har många hälsofördelar. Därför dricker jag minst ett glas varje dag.

Ja, jag börjar min dag med att dricka ett glas ljummet vatten med en tesked bikarbonat på morgonen, på fastande mage. Det smakar salt och är inte alls speciellt gott men jag tänkte att det kanske var fler som behövde påminnas om detta lilla mirakelmedel speciellt nu efter julens frossande. Om man vill så kan man ha lite citronjuice eller vinäger med. ! teskd räcker.

Min kropp reagerar på en gång efter jag ätit lite annorlunda som under julen. Även om jag håller det hyfsat nyttigt med många sallader så är det ju klart att man äter lite mer än annars så jag har tagit tillvara mellandagarna för att återhämta mig. Återhämta mig i form av vila och bara vara och skrutta runt i pyjamas. Men även att låta kroppen återhämta sig. Jag vill avrunda året med en bra magkänsla kan man kanske säga.

Så varför är det så bra att basa kroppen med bikarbonat? Här kommer en lista som jag satt ihop till er!

  • Om du har ätit lite mer än du borde och behöver hjälpa matsmältningen på traven. Du förebygger sura uppstötningar och vatten med bikarbonat minskar inflammation och gaser.
  • Nästan all mat skapar syror i kroppen, men om du dricker vatten med bikarbonat kan du neutralisera syrorna och reglera ditt pH-värde. Dessa syror är relaterade till högre risker för flera sjukdomar även cancer.
  • För att motverka mjölksyra det när du sportar är det bra att dricka vatten med bikarbonat för att kontrollera denna syra.
  • Vatten med bikarbonat kan användas mot urinvägsinfektion, tack vare dess förmåga att minska syraindexet i urinen.
  • Gå ner i vikt med hjälp av bikarbonat. Anledningen är att bikarbonatet ger oss en känsla av mättnad, vilket gör att vi äter mindre. Att blanda i lite bikarbonat i mat eller vatten gör dessutom att blodets pH-värde höjs – något som i sin tur hjälper kroppen att smälta och bränna fett.
  • Bli friskare. Eftersom bikarbonat minskar blodets försurning har sjukdomar väldigt svårt att få fäste i kroppen.
  • Öka cirkulationen. Bikarbonat balanserar PH-nivån i kroppen och ger cellerna ökad syresättning. Bikarbonat innehåller väldigt mycket koldioxid. Koldioxid vidgar blodkärlen och därmed får kroppen mer cirkulation. Både blodcirkulation och lymfa. (Deta är min personliga favoritpunkt eftersom jag har så dålig cirkultion)

Hur dricker man bikarbonat?
Ett glas vatten, en halv tesked bikarbonat. Blanda och drick! Se till att inte dricka det för nära inpå maten, vänta två timmar helst då magen behöver syra under tiden den hanterar mat för att kunna smälta det ordentligt, den syran vill vi inte neutralisera. En bra riktlinje är att dricka ett glas bikarbonat ett par timmar efter middagen. Eller tidigt på morgonen på fastande mage.

Bikarbonat i små mängder är bra för matsmältningen. Vid höga doser kan det leda till förstoppning, diarré och illamående och minska upptaget av andra ämnen, även läkemedel.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.