TIPS TILL VINTAGE LEVIS JAKTEN OCH NYTT DIY!

Så du är på jakt efter de perfekta vintege Levis jeansen men vad ska du tänka på?

Här kommer mina bästa tips om du är på jakt efter ett par perfekta vintage Levi’s.

För att hitta de perfekta vintage jeansen i en klassisk Levi’s modell så ska man börja med att ha lite tålamod, jag försöker klämma in några besök i olika vintagebutiker så ofta jag kan. Det får gärna vara second hand butiker ute i olika förorter för där är det inte lika utplockat och lägre priser. Men det finns några bra ställen inne i stan (Stockholm) med tex Beyond Retro.

Dessa Levi’s är mitt senaste fynd. Jag var ute efter ett par grå svarta och hittade dessa på Myrorna. Något jag alltid tänker på när jag är på jeansjakt är följande:

  • Jag går alltid upp i storlek, vintage är ofta utan stretch och så gillar jag en lite loose fit.
  • Jag bortser helt från längden. Jag klipper av dem om de är för långa.
  • Gå in i flera vintagebutiker ofta, det bästa brukar försvinna snabbt.
  • Jag tvättar dem med doftsatt ättika för att få dem helt rena och fria från allt som jag inte vill ha,, ja ni fattar.
  • Spana gärna in second hand butiker i olika förorter.
  • Ha tålamod!

Tröjan på bilden är mitt senaste DIY projekt, jag ville ha en relaxed lite trashig stickad tröja så jag gjorde det själv när jag inte hittade vad jag letade efter. Exakt hur jag gjort kan du se inne på min IGTV @linapaciello

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.