MÅLADE KERAMIKFYND

Helgen är förbi, den spenderades bland annat med att måla om köksluckorna i köket (inlägg kommer). Men jag tänkte klämma emellan med ett inlägg om mina ommålade keramikfynd. För när första lagret färg på mina köksluckor torkade så passade jag på att måla några vaser och karaffer jag fyndat för några kronor på second hand.

Dessa var i olika färger från början, Från vänster: orangea-terrakotta, brunsvart och ärtgrön. Jag har gott på former som tilltalat mig snarare än på färgen.

Jag har målat dem i två olika kulörer. De ljusa är i färgen Tidlös och den mörkare på lerkruset är målat i färgen Marrakesh. Båda från Jotun Lady Mineral. Jag har använt helt vanlig väggfärg vilket gör att de inte är så tåloga mot vatten, men jag brukar inte ha vatten på utsidan av mina vaser så det brukar aldrig vara något problem med hållbarheten. Den vita vasen till höger har jag målat vid ett annat tillfälle. Den var blågrön och superblank tidigare.

Här har jag ställt kruset i kökshyllan tillsammans med lite annat..

Vasen har ni sett förut men här kommer en bild på den på köksbordet. Jag tycker det blir så harmoniskt när de blir målade i den matta färgen som passar vår färgskala. Lite mjukt och fluffigt som moln nästan.

Den lilla kannan fick hamna i sovrummet så länge.

Ett väldigt enkelt sätt att förnya saker du redan har men som du känner inte passar in eller saker du kan fynda på loppis och få in i livscirkeln igen. Hoppas det kan inspirera.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.