DEN RUTIGA KAPPAN

Måndagen är här och den rutiga kappan har åkt på för första gången denna säsong. En gammal kappa som har blivit en favorit i garderoben och därmed åker fram varje höst.. Min modell är ofodrad och lite tunnare men ändå i ull så den passar lagom när det är lite mellan två säsonger.

Måndagen startar lite extra bra denna vecka då jag känner mig så otroligt nöjd med mig själv. Ni vet när man tagit tag i surdegar och fått saker gjort. Jag tog äntligen tag i projektet “sälja grejer” och i helgen rök det massa grejer. Tre bänkar / hurtsar, min stora flokatimatta, (japp, har sålt den med) tre garderober, min teakskänk, lampor och vaser. Jag har inte samma behov av att hamstra på saker längre. Dels känner jag att jag hittat min stil och vad jag vill omge mig med. Därför känns det så bra att man kan sälja istället för att slänga. Det hade tagit emot. Det lustiga är att trots att det inte var övermeöblerat innan inte alls känns tomt på något vis. Möjligen lite luftigare vilket var önskemålet.

Nackdelen med att man älskar vackra saker är att man gärna köper på sig lite för mycket. Jag tycker ju om att gå på skattjakt på allt från auktioner, loppisar till nätauktioner. Mitt mål är inte ett minimalistiskt och kalt hem. Utan mitt mål är att omge mig med mina favoriter. Vackra föremål som jag trivs med. Men jag vill inte vara slav under föremålen. Nästa steg är att sälja av lite tavlor vilket jag känner at jag har alldeles för mycket av. Nästa steg är att rensa källaren, ja ni hör. Det tar tid men det är samtigit väldigt tillfredställande.

Det känns som att helgen varit extremt lång när man hunnit med att göra så mycket, vi hann även med att fika på stan, strosa lite och få höstluft i oss. Så denna måndag känns otroligt bra med andra ord. Dagens kontors outfit är bekväm men klassisk. Svarta culottes, vita skjortan, rutiga kappan och loafers.

Min kappa är gammal som sagt, inget dåligt med det utan tvärtom, Jag tycker om att visa upp även ädre plagg här på bloggen. Förhoppningsvis visar det på att klassiska plagg består och går att använda många år. Det behöver inte vara dyra märkesplagg heller. Denna kappa är från HM men i bra material (ull) och i enkelt snitt som inte känns tidsdaterat. Tygväskan köpte jag på Public library i NY. mina loafers är från Tiger of Sweden. Knästrumpor i återvunnet nylon från SWedish Stockings. Här nedan kommer en liten shop the look som jag vet att ni brukar gilla. Se det som inspiration, kanske har du redan allt i liknande modell hemma för att återskapa denna look om du gillade den.

Adlinks

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.