KÄRLEK TILL GAMLA TING

En ny bokhylla gav nytt liv till matsalen, eller ny och ny. En gammal bokhylla kanske är mer korrekt att säga. Jag har letat ett tag på olika auktionsighter, second hand affärer och antikvariat och nu äntligen trillade jag över exakt ett sådant skåp / bokhylla som jag letat efter. En bokhylla i lackerad björk. Oönskat och nästan övergivet såldes det ut för nästan inga pengar alls. Jag har nu fyllt det med massa kärlek och mina favoriter och jag kan bokstavligt se hur bokhyllan sträckte på sig och nu står stolt och i sin fulla prakt. Älskar att ta tillvara på gamla ting och ge dem nytt liv.

Sedan är det ju oftast så att en ny möbel ändrar på känslan i et rum och med ens så blev det så tydligt vad som inte passade in längre. Tidigare hade jag ett svartmålat gammalt skåp här som nu har fått flytta ner i kälaren och lever nu ett liv som linneskåp. Det var luckor på det skåpet så det blir helt perfekt för linnet som inte blir dammigt. Allting roterar. Mitt tidigare linneskåp var tre garderober på övervåningen. Sålda nu eftersom jag rensat ut och inte behöver så mycket utrymme för linnet längre. Det mindre svarta skåpet räcker fint och nu står det bredvid tvättmaskinen i källaren. Smidigt och mindre att bära två trappor upp. Tänk vad mycket bättre och mer harmoniskt det kan bli för att man köper en ny bokhylla. Underbart när saker faller på plats.

Bokhyllan är inte alls lika djup som det tidigare skåpet så det är mycket rymligare nu. Underbart!

Det blev även luftigare inne i vardagsrummet,, för mi vilostol Le Corbusier, fick fytta upp dit där garderoberna stod eftersom det blev tomt där. Hänger ni med..? Många svängar blev det, jag vet. Men jag vill verkligen framhöva att man skapar förändring och förbättring utan att köpa massa nytt. Visserligen köpte jag en gammal bokhylla nu men det är inget nyköp iallafall och jag har sålt fler saker än jag köpt för att skapa denna förändring.

Men tillbaka till matsalen nu, vad tycker ni? Visst blev det bra?

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.