Packa enkelt för en city weekend

Så vi har en långweekend i Danmark inplanerad nu och jag tänkte det kunde vara kul att skriva om ämnet packa enkelt. För visst kan man det. Jag säger hellre enkelt än smart men det kanske går lite hand i hand. Jag tycker om att resa relativt lätt men jag vill inte stå oförberedd på resemålet om jag packat alldeles för lite eller fel. Efter flera år som flygvärdinna i olika länder och städer i Europa så tror jag ändå att jag fått lite övning i att packa genomtänkt. Denna gång tar vi bilen så jag är inte så låst till kabinväskan men om jag flyger eller tar tåg så föredrar jag en kabinväska så jag dels kan bära och hantera den men även så att jag slipper vänta vid bandet vid ankomsten. Inget slår känslan när man bara glider förbi alla som står och väntar på sina väskor.

Först brukar jag såklart fundera över resmålet. City eller annan typ av destination? Årstid? Jobb eller semester? I detta fall så blir det packning till en långhelg, semester på ca 3-4 dagar. Höst och Danmark som sagt och det borde gå att anpassa till många olika destinationer.

Kläder: När jag har det avklarat så brukar jag fundera över om jag vill ha någon speciell “stil” / färg eller känsla på resan. Jag lägger ut de plagg jag vill ha med mig på sängen och börjar se hur de kan kombineras med varandra. Ska man resa med lite packning så gäller det att plaggen går att kombinera och användas på olika sätt. Tex en cardigan kan du använda om det blir kallt somlager på lager. Jag väljer en cardigan med rund hals så jag kan vända den. Då får jag tre varianter i en. 1; öppen över en annan top. 2; stängd med knapparna fram. 3; Stängd med knapparna bak.

Packa det du använder hemma, Jag vet att man lätt tänker att nu på den här resan ska jag ha på mig den där coola klänningen eller de där tighta jeansen. Men sanningen brukar vara att man vill klä sig i samma favoriter som man har hemma. Så ta med favoritjeansen och det du känner dig trygg och bekväm i.

Jag brukar packa ner en liten sidenklänning “just in case” den tar minimalt med plats och man är alltid redo ifall det skulle dyka upp något fancy. I värsta fall kan man sova i det som nattlinne.(Det har hänt de gånger jag glömt att packa pyjamas.) Apropå pyjamas så brukar jag packa i något långärmat där. Men det är mest för att jag har någon fix idé om att ifall det måste evakueras på hotellet så är jag inte halvnaken.. jag vet knasigt men kan inte låta bli.

Kosmetik och hygien: Flyger jag så blir det givetvis miniförpackningar här, Jag brukar gallra ganska hårt för jag vet att jag bara kommer använda mina favoriter ändå och hur många gånger tror jag att jag kommer tvätta håret på 4 dagar, anyway? en liten flaska på max 100ml räcker och oftast finns det på hotellet. Däremot packar jag gärna med en fast tvål för rengöring (kan inte leva utan min aleppotvål 40%) och ansiktsmask. Så skönt att lägga en mask på hotellet. Känns liksom lite lyxigare pch mer avkopplande än hemma. Tandborste, tandkräm och hudlotion är också ett måste. Blir ofta torr på resor.

Skor; Det var många år sedan jag packade ner massa högklackat på resor. Men en liten klack vill jag gärna ha med mig, en liten sandalett tar inte så stor plats iallafall inte för mig som har storlek 36 hahaha 🙂 Men sedan är det lite beroende på resmålet så klart. Favoritsneakers ska med och nu blir det även ett par stövlar eftersom det är höst och kyligare. Flyger jag så reser jag i stövlarna som tar mest plats så klart.

Teknik & kameror: Givetvis packar jag ner laddare och ev adapter sedan är det mina kameror, mina bäbisar. Jag har alltid så svårt för att välja vad jag ska ta med mig där. Förr packade jag gärna en hel rygga bara för kamera och alla objektiv. Men oftast slutar det med att jag använder min canon och mitt 50mm objektiv. Det är det jag fotar mest med här hemma och såklart även när jag reser.

Min packlista ser ut så här, kanske kan det hjälpa dig med.

 • Ullkavaj
 • T-shirt i ull
 • Långärmad t-shirt
 • Blå jeans
 • Svarta jeans
 • Kofta rundhals
 • Beige polotröja
 • Kabelstickad tröja
 • Bh/trosor/strumpor
 • Stövlar
 • Sneakers
 • Sandaletter
 • Paraply
 • Minishampo/balsam
 • Ansiktsmask
 • Lotion
 • Makeup
 • Tvål
 • Hårborste
 • Klänning/kjol
 • Pass
 • Laddare
 • Kamera

Det var lite hur jag tänker kring packning och jag hoppas det hjälper även dig.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.