Pumpapasta efter trädgårdsfix

En enkel pastarätt med pumpa nu när det är säsong för pumpa. Denna pumpapasta är ett traditionellt pastarecept från Napoli typiskt för hösten. Jag tycker om att tillaga den då det är många som inte känner till den. Det är väldigt enkelt och man tillagar allt i samma kastrull vilket förenklar otroligt mycket. Mindre kastruller, mindre disk, mer tid över till annat. Vi fixade lite i trädgården idag på eftermiddagen så då var det perfekt med en varm enkel rätt som denna efteråt.

Trädgården ska packas in och löv ska krattas.. jag låter många löv ligga kvar för att skydda de buskar som är lite känsliga. Bra för buskarna och bra för mig..

Kaffe i höstsolen när man krattat måste ju vara bland det bästa som finns..

Jag är en sådan som vill passa på att sitta ute så långt det bara går. Det är något speciellt med att äta utomhus om det är möjligt.

Men om vi ska ta och hoppa över till pastan med pumpa nu.. ? Pasta e zucca på italienska. En helt vegetarisk rätt som även är väldigt ekonomisk att tillreda.

Här kommer receptet på denna höstlig pasta. Du behöver detta till ca 4 portioner;

  • Pumpa skalad och tärnad, ca 4 dl
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • Buljong
  • Persilja
  • Parmesan
  • 500g pasta
  • Svartpeppar
  • 0,5 dl vitvin (valfritt)
  • Peperoncino (chili, valfritt)

Börja med att skala och skära pumpan i klyftor, ju mindre desto snabbare kokar den. Värm upp olivolja i en kastrull och fräs vitlöken. Häll i pumpan, vatten, buljong och och sedan vinet. Låt det koka tills du kan mosa pumpan lätt med en slev. Fyll på med vatten om det behövs. Sedan häller du i pastan och jag rekommenderar kort pasta som gör det lättare att få upp den krämiga såsen. Vanligast är penne rigate. Det är lite som att göra risotto. Man får blanda lite och så häller man i parmesan och persilja på slutet tillsammans med lite peperoncini om man vill. När pastan är kokt och har sugit åt sig av såsen så är det klart att servera. Riv på lite mer parmesan och lite svartpeppar så är det klart. Enkelt!

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.