Bokhandlar i Stockholm du inte vill missa

Nu när november är här och det blir kallare så kan det vara bra att hitta på lite inomhusaktiviteter och en sak som är himla mysig är att besöka charmiga bookshops. Gärna lite udda och vintage. Sist jag var i New York gick jag och Eddie in på lite olika mysiga och charmiga bookshops. Det var så romantiskt så jag tänkte att varför gör man inte det på hemmaplan med? Lite som en staycation, att upptäcka sin stad och dess pärlor. Även för dem som inte är intreserad av böcker så är det himla romantiskt och lite filmiskt, håll med om det iallafall.

Vissa bookshops har egna fik och en del har charmiga stegar att klättra upp på så man når böckerna högst upp..

Eddie i en antik bookshop i NY.

Först ut är ett litet ställe på söder som heter Alro. I fönsternishen på utsidan skänker de vissa böcker och inne i bokhandeln kostar alla pockets 5 kronor och bundna böcker 10 kr. Böckerna ligger lite huller om buller och staplade på bord och i gamla bokhyllor. Charmigt och litet. Ligger vägg i vägg med Situation Sthlm. Adress: Timmermansgatan 40

Sedan har vi supercharmiga Söderbokhandeln Hansson & Bruce som du hittar på Götgatan 37. Här hittar du den charmiga trappstegen jag nämnde ovan. Grön sammetssoffa, gamla köpmansdiskar och väldigt mycket charm.

Lite mer internationellt har vi på The English Bookshop som finns både i Stockholm och Uppsala. Precis som namnet säger så är det en bokhandel med böcker på engelska. De har många svenska böcker i engelsk version och Penguinkoppar och böcker. Adress: Södermannagatan 22

the English bookshop

Fortfarande på söder och den familjära bokhandeln Bysis Bok & papper Precis på Bysis torget vid Mariatorget ligger denna bokhandel och cafe som drivs av en familj. Stämomgem är avslappnad och här finns även en hel del pappersvaror och presentartiklar. Adress: Hornsgatan 80

Bysis Bok & papper

Om man är på andra sidan stan så tipsar jag om Rönnells Antikvariat, grundat redan1929 och är Sveriges största och kanske Nordens sista stora antikvariat. Ett antikvariat med stora lokaler och brett sortiment och kunnig personal. Här hålls även en hel del releases och event. Även konserter. Adress Birger Jarlsgatan 32 B

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.