Årets adventsjusstake

Årets adventsljusstake är en secondhand ljusstake och allra helst i gjutjärn. Ja iallafall hemma hos oss. Jag hade en ganska tydlig bild av vad jag ville ha för adventsljusstake i år. Jag hade bara en ljusstake sedan tidigare och den är i mässing. Fin den med men kände för svart i år och framförallt gjutjärn. Jag började med att skanna av nätet och sedan tog jag en liten tur till mina närmsta secondhandbutiker. Ganska så snabbt hittade jag vad jag letat efter.

För några tior blev de mina och dessutom precis så som jag ville ha dem. Gjutjärn har stått i en liten skamvrå sedan 90-talet känns det som. Men nu gör det en trevlig comeback. Passa på att fynda nu innan priserna sticker iväg och det blir utplockat på secondhandfronten.

Den ena ljusstaken är fem-armad och jag tänker mig den i fönstret istället för en elektrisk adventsljusstake.

Den andra är 4-armad och den tänker jag ha till adventsljusen.

Andra fina varianter är i keramik. Även här kan man fynda handgjort eller secondhand. Har man tur kanske man kan hitta på en lokal marknad. Så mysigt att besöka samtidigt som man stöder lokala hantverkare. Jag tycker även det är fint att använda ljusstakar som egentligen inte är tänkta som adventljusstakar från början. tex ställa fyra likadana bredvid varandra eller två och två. Här kommer lite ideer. (adlinks)

1 thoughts on “Årets adventsjusstake

  1. Pingback: ÅRETS ADVENTSLJUSSTAKE - Veni Vidi Visa

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.