Dags att boosta energin

Det är väldigt lätt hänt att man känner sig lite trött och seg nu när mörkret kommit. Jag kom på mig själv med att vara extremt trött oavsett om jag sovit mycket eller lite så självklart är det dags att boosta energin lite. Oftast när man blir så här trött nu på året så har det med D-vitaminbrist att göra. Så om du inte börjat inta dem ännu så är det god tid att göra så nu.

Jag har några favoriter när det kommer till D-vitamin som jag tänkte dela med mig av. Först ut är solen själv så klart. Att komma ut en stund under dagens ljusa timmar gör jättemycket. Inte alltid så lätt då det ofta faller under normal arbetstid men om man kan så gå ut! Jag och E åkte till vår lgh i Spanien för några dagar. För att tanka lite energi. Få luft, ljus, promenera vid vattnet och äta vid havet. Vi har inte varit här på 8 månader så det behövdes.

När det kommer till D-vitamin i kosttillskottsformat så köper jag alltid extra starka. Mycket högkoncentrerad, 5 000 IE. Jag har läst så många studier om hur stor påverkan D-vitamin i rätt och (hög dos) gör otroligt stor skillnad på vår hälsa. Bland annat behövs det för cellernas tillväxt, för att immunsystemet ska fungera och för nervsystemets normala funktion. Det hjälper även till att reglera kalciumnivåerna i blodet och har därför en viktig roll i skelettbildningen.

Jag är nästan aldrig sjuk trots att jag har barn i skolan vilket brukar vara en bra inkörsport annars. Jag tror att det har att göra med två saker framför allt, för det första pga D-vitaminen som stärker immunförsvaret och för det andra att jag inte åker kollektivtrafik och därmed inte utsetter mig för så många olika baciller. Så om du blir sjuk ofta kan det vara bra att se över om du kanske kan promenera eller cykla istället för att ta buss/t-bana. Jag kör mest min lilla elbil eller elmoppe då jag alltid har så mycket kartonger och prylar med mig som skulle vara omöjligt i kollektivtrafik.

Jag brukar köpa denna eller denna

Efter denna lilla avstickare så tror jag att vi kommer vara mer än redo för att ta tag i jul och allt som har med det att göra. Skarven se om jag hittar lite julklappar när jag ändå är här.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.