Bedårande Biarritz

Att besöka orter off season är mitt bästa tips för att verkligen få en äkta känsla för platsen. Biarritz är inget undantag. Jag tror tillochmed jag hittat en ny favorit. Vi tog bilen hit upp från Alicante via Zaragoza och San Sebastian. Ävn den sträckan var underbar att köra. den terracottafärgade landsbygden och alla dess pittoreska bya var ljuvliga.

Precis på gränsen till spanien hittar man denna pärla som faktiskt Biarritz är. En känsla av en tid som stått stilla. Styrkan i vågorna i kontrast till de vackra byggnaderna och de dramatiska trapporna.. Ja man kan verkligen säga att det är en platsmed mycket drama. en plats som får en att inse hur liten man är egentligen men även hur små ens problem är .

Jag kan även tycka att Biarritz gör sig bättre i det råa novembervädret en en dag i gassande sol och fullt med turister. en helt annan känsla och ett helt annat lugn.

 Biarritz har ett av världens vackraste kulturlandskap i sin närhet.kullar, bedårande byar och uråldriga kyrkor. Här hittar man en arkitekturmix utan dess like, kungliga semesterboenden blandat med amerikansk surfkultur. Lägg till mode- och konstvärldens kändisar, bland annat delade Coco Chanel ett hus med älskaren Igor Stravinskij här under några år.

Biarritz är en gammal kurort och jag känner att det är en kur för själen bara att vistas i denna vackra miljö.

Både jag och E kände att vi måste komma tillbaka hit snart igen.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.